Bokade artister 2023

Den här sidan uppdaterades 2023-05-27.
Klicka på bilderna för att se en större version.
Klicka på ikonerna för att se artisternas hemsida, Facebook, osv.

linje
Artist-foto, Miss Li

www Facebook Spotify

Miss Li

Miss Li har under de senaste åren tagit en välförtjänt plats som en av Sveriges mest folkkära artister med flertalet låtar ständigt på topp- och radiolistorna och utsålda turnéer runt om i landet.

Under hösten 2021 släppte Miss Li det kritikerhyllade albumet ”Underbart i all misär”. Våren 2022 följde Miss Li upp framgångarna med singeln ”X” som ett halvår senare fortfarande ligger etta på svenska radiolistan och Svensktoppen. Från att de senaste släppen ha läst Instruktionsboken, varit Komplicerad, behövt gå i Terapi så var det under hösten 2022 dags för Miss Li att Hälsa Gud. Nya singeln ”Hälsa Gud” är skriven tillsammans med Miss Lis ständiga vapendragare Sonny Gustafsson, som också producerat den.

Under 2022 utnämndes Miss Li till Årets kvinnliga artist på Rockbjörnen. 2021 belönades Miss Li med två grammisnomineringar, två P3-guldnomineringar och blev tillskriven titeln Sveriges mest streamade kvinnliga artist.

Miss Li fångar publiken med kraft, lekfullhet och intensiv scennärvaro. Hon är en artist i ständig utveckling som berör både på djupet och i stunden. Med flertalet låtar ständigt på topp- och radiolistorna, hederstiteln ”Årets Hållbara artist” och slutsålda turnéer så är Miss Li ständigt aktuell på den svenska popscenen.

linje
Artist-foto, SWEET

www Facebook Spotify

SWEET

SWEET är en nationell skatt, med sin brittiska kärna och ett rockmusikfenomen som har tagit varje kontinent med storm i mer än fem decennier.

Den gyllene tråden som länkar det förflutna till nuet och in i framtiden är Andy Scott. Hans beslutsamhet att hålla hög standard med bandets musikaliska arv och turnéer är legendarisk. Bandet har idag en lysande grund att stå på som återskapar den känsla, höga energin och den höga sången som förknippas med ”SWEET-soundet” som är bandets varumärke!

linje
Artist-foto, Johnossi

www Facebook Spotify

Johnossi

Ett av Sveriges bästa liveband och tillika Så Mycket Bättre-aktuella Johnossi meddelar nu att turnépremiären på anrika Cirkus I Stockholm 22 februari 2023 är helt slutsåld.

Sångaren John Engelbert har under hösten gjort succé I TV4s Så Mycket Bättre och där han tagit både de andra medverkande artisterna och TV-publiken med storm. Johnossis första tolkning ”Anxious Angel” (original av Maja Francis) gick direkt in på Spotify Topp 50 listans 3:e plats och hyllades av recensenterna. Lika uppmärksammad blev Johnossis arenarockversion av Måns Zelmerlöws gamla Eurovision-vinnarlåt ”Heroes”.

Parallellt med Johnossis tolkningar har Darin fått en hit med sin Så Mycket Bättre-tolkning av Johnossis stora singel ”What's The Point” som är en av de mest spelade låtarna på svensk radio just nu. Likaså har stjärnskottet Daniela Rathana framgångar med sin svenska tolkning ”Återvändsgränd” av Johnossis orginalsingel ”Dead End”.

Johnossi gjorde sin första turné som förband till Soundtrack of Our Lives redan 2004 och har sen dess tagit sin enorma scenenergi och högoktaniga liveshow världen runt.

Nu ser de fram emot att få möta sin stora svenska publik igen!

linje
Artist-foto, Newkid

Facebook Spotify

Newkid

Tokhyllade Så Mycket Bättre-tolkningar, två Grammisnomineringar (Årets Artist, Årets Pop), en P3 Guld-nominering (Årets Låt), många nya releaser på albumtopplistan och över 170 miljoner streams — Newkid hade ett makalöst år 2020 och framgångssagan fortsatte därefter. I mars 2021 släpptes platinasäljande singeln ”Aldrig haft något annat val” och under hösten den vackra låten “Ingen luft mellan oss” som Newkid skrivit tillsammans med hyllade artisten och textförfattaren Ana Diaz.

I början av 2022 släppte han sitt fjärde album Vi, som redan veckan efter release intog förstaplatsen på albumlistan. Albumet innehåller bl.a singlarna Ingen luft mellan oss, Aldrig haft något annat val och Vänner tillsammans med Myra Granberg. Därefter klev han in i Avicii Arena och bjöd på en minst sagt efterlängtad show med namnet “För alla gånger vi inte kunde samlas” och begav sig ut på en fantastisk Sverigeturné. I sommar är det dags för Newkid att bege sig ut på vägarna igen!

linje
Artist-foto, SLADE

www Facebook Spotify

SLADE

SLADE är utan tvekan ett av de mest spännande banden som kommit från Storbritannien under de senaste 50 åren. Med sin unika blandning av perfekt pop-rock’n’roll, rent nöje och inte mindre än 23 topp-20-singlar varav 6  No.1 hit, plus 6 album, har SLADE blivit en fast favorit i hjärtat av popfans över hela världen.

SLADE idag är fortfarande ett av de mest spännande banden på vägen, och deras scenframträdande är en dynamisk, kraftfull och spännande berg-och-dalbana av ren oförfalskad rock’n’roll.

linje
Artist-foto, Markoolio

www Facebook Spotify

Markoolio

Med humor och befriande självdistans har Markoolios närvaro i den svenska artistfloran blivit en självklarhet, för att inte säga nödvändighet. Sedan debuten 1998 har han ett pärlband av brakhits som ”Sola och bada i Piña Colada”, ”Vi drar till fjällen”, ”Mera mål” och ”Ingen sommar utan reggae”.

Just nu upplever Markoolio en renässans och på Emmabodafestivalen 2018 samlade han upp emot 10 000 glada festivalbesökare framför scenen! Den 7 december 2019, 20 år efter det legendariska giget, återvände Markoolio till Globen och bjöd på en stor folkfest.

Född i Finland, uppväxt i Orminge utanför Stockholm och med en sällsynt känsla för allsång snurrade han in i våra liv. Från att vara artist, till skådespelare och vidare till ett fenomen. En ostoppbar maskin. Marko ”Markoolio” Lehtosalo är älskad av alla.

linje
Artist-foto, Marcus & Martinus

www Facebook Spotify

Marcus & Martinus

Marcus och Martinus från Trofors, Norge, är en av de största popfenomenen från Norden. Tvillingduon har hållit på med musik från tidig ålder, och slog igenom redan vid 10 års ålder när de vann musiktävlingen Melodi Grand Prix Junior i Norge.

Deras slående musik och fängslande scennärvaro är omöjlig att inte gilla. Detta har resulterat i en otrolig fanbase över hela världen, 100 miljontals streams, och miljontals följare på sociala medier. Genom åren har de haft stora framgångar internationellt och turnerat över hela Europa.

2022 överraskade de hela svenska folket i ”Masked Singer Sverige” när de avslöjades som vinnare! I år var de även med och tävlade i svenska Melodifestivalen där de placerade sig på en andra plats!

linje
Artist-foto, Rydell & Quick

www Facebook Spotify

Rydell & Quick

De sägs vara Sveriges mest publikdragande, turnerande rockband och när man har sett statistiken och upplevt dem live så förstår man varför!

Bandet har nått sin exempellösa framgång på det gamla, hederliga sättet: De började från grunden. Små spelningar på oansenliga ställen, fuktiga sovsäckar och kalla makaroner. Men I takt med den växande populariteten har turnéapparaten konstant vuxit. Med närmare 250 spelningar om året och ca 4 000 genomförda livekonserter sedan 1989, inledde de sin sommarturné förra året inför 17.000 I publiken. I år lär det bara växa. Det är en fantastisk framgångsstory för ett band som så sällan – ja, nästan aldrig – har figurerat I media.

Rydell & Quick turnerar hårt och ger allt på sina spelningar, både när det gäller personligt engagemang och leverans av en show som skulle få Kiss att nicka gillande. Vi får höra Rydell & Quick tolka andra artisters material som de stöper I sin egen form och väver in i showen.

linje
Artist-foto, Nordman

www Facebook Spotify

Nordman

2019 firade Nordman 25 år med nytt album och två jubileumskonserter. Nu är duon Nordman tillbaka med ny musik, som tävlande i Melodifestivalen och med turné våren 2023.

Succéduon Håkan Hemlin och Mats Wester slog igenom stort 1994 med hit som ”Förlist”, ”Vandraren” och ”Be mig”. Debutplattan som såldes i makalösa 540 000 ex. Nordman har sedan dess deltagit i Melodifestivalen 2005 med ”Ödet var min väg” och 2008 med ”I lågornas sken”.

Under hösten var duon aktuella i TV4:s succéprogram ”Så Mycket Bättre”. I mars blir det turnépremiär för Nordmans nya vårturné som besöker åtta av landets större orter med premiär i Gävle och final i Stockholm under våren 2023.

linje
Artist-foto, Medina

Facebook Spotify

Medina

Succéduon Medina var 00-talets mest älskade hiphopduo som skapade en helt egen musikgenre, Haffla Music. Med över 250 miljoner samlade streams och hitlåtar som ”Miss Decibel”, ”Där palmerna bor” och ”In i dimman” i bagaget åker artistduon ut på en omfattande Sverige-turné under 2023. I år firar också duon 20 år som artist-grupp och ett rykande färskt album väntar runt hörnet. Singeln ”Bon Appetit” släpptes 24:e mars och samlar Medinas alla epoker i en låt och handlar om att man ska unna sig att njuta av livet och det som man krigat för!

linje
Artist-foto, Joddla med Siv

www Facebook Spotify

Joddla Med Siv

Joddla med Siv är en av de artister som återkommit flest gånger till SommarRock Svedala under åren och trots detta är de alltid en av de mest önskade artisterna inför varje festival. Men enligt oss är detta inte konstigt, det finns få band som kan förena och förföra en publik som Joddla med Siv. Med sin energi, entusiasm och hjärtliga spelglädje får de gång på gång hela publiken att explodera! Vi är väldigt glada för att Joddla med Siv, ännu en gång, har valt att komma tillbaka till vår festival.

linje
Artist-foto, Hasse Andersson

Facebook Spotify

Hasse Andersson

I ungdomen var Hasse Andersson den stora rockstjärnan hemma i Östra Ljungby. Under artistnamnet Rock-Olle for han runt i bygdegårdarna med pappas radio som förstärkare till den fräcka gitarr-plankan och sjöng rock ‘n’ roll. Många år senare har flertalet av Hasses sånger blivit stora hits och allra mest efterfrågad är givetvis ”Änglahund”. Var än Hasse Andersson drar fram får han spela den, vilket han gärna gör! Hasse skriver själv det mesta av sitt material och det har resulterat i ca: 20 album och en massa singlar. 2015 var det premiär för Hasse Andersson att medverka i Melodifestivalen och det blev en fjärde plats i finalen med låten ”Guld och gröna skogar”. Hasse gick hem i tv-soffan och efter sitt deltagande har han varit en mycket eftertraktad artist. Hösten/vintern 2016 var Hasse aktuell med julshowen ”Tomtebloss & Rock’n’Roll” tillsammans med Nisse Hellberg och Nilla Nielsen. Under våren 2017 debuterade han som en av tre programledare i Melodifestivalen.

linje
Artist-foto, Danne Stråhed

www Facebook Spotify

Danne Stråhed

Han har sjungit låten som hyllar de skånsktalande ”flickorna”, medverkat i ett av Sveriges mest kända dansband och haft flera låtar på Svensktoppen. Sedan han vid 16 års ålder fattade mikrofonen i sitt första band, har Malmöfödde Danne Stråheds karriär bara gått en väg – Spikrakt uppåt!

2022 medverkade han även i Melodifestivalen med låten ”Hallabaloo” och nu kan vi äntligen välkomna honom tillbaka till SommarRock Svedala där det utlovad ett redigt hallabaloo!

linje
Artist-foto, Perikles

www Facebook Spotify

Perikles

Det som en gång 1974 började som en fritidsaktivitet efter skolan har genom åren kommit att forma det Perikles som fortfarande turnerar land och rike runt som band!

Pågarna från Ystad är ett av Sveriges populäraste dansband. Med låtar som “Var ska vi sova inatt?”, “Turning Torso” och “Fredagsblod” I bagaget, parkerar nu Perikles återigen sin buss hos oss på SommarRock Svedala!

linje
Artist-foto, Theoz

www Facebook Spotify

Theoz

På TikTok och YouTube hittade Theoz sin digitala dansscen, med nu över 2,5 miljoner fans som följer och älskar varje (dans)steg han tar. 2018 blev hitsingeln ”Het” den näst mest sedda musikvideon på YouTube i Sverige och har idag över 14 miljoner visningar. Detta var även året Theoz blev nominerad i Guldtuben till både “Årets profil” och “Årets musical.ly”, samt kammade hem vinsten som “Årets stjärnskott” på ICONFEST. Han tog 2019 språnget över till de fysiska scenerna och mötte sin publik runtom i landet, något han älskar att göra!

Theoz har släppt ett flertal singlar, “Lately, “Het”, “The Best Girl in the World” och “Why, Why, Why” innan det var dags att släppa första EP:n “Min Theori”. 2020 såg vi honom som en av huvudrollerna i filmen Rymdresan, med bland annat Robert Gustafsson som motspelare. Sommaren 2022 medverkade Theoz på Diggiloo, Sveriges största sommarturné. Med sig i bagaget har Theoz hiten “Som du vill” och ”Mer av dig” som han gick till final med i Melodifestivalen!

linje
Artist-foto, Sean Banan

www Facebook Spotify

Sean Banan

Sean Banan slog igenom med dunder och brak I TV-programmet “Floor Filler”, släppte singeln “Skaka rumpa” och blev sedan Sveriges mest älskade banan! Sean banan var med och tävlade I Melodifestivalen 2012 med låten “Sean den förste banan” där han gick vidare till andra chansen, 2013 tog han revansch med låten “Copacabanana” och gick direkt till final!

I februari 2023 var det nypremiär för “Djungelboken The Musical”, där hittar ni ingen mindre än Sean Banan I en av huvudrollerna!

linje
Artist-foto, Pidde P

www Facebook Spotify

Pidde P

Pidde P har åkt land och rike runt och skapat bra stämning i hela landet. Nyligen skrev han kontrakt med Universal, så räkna med mer musik under 2023.

Med energi och utstrålning ger han alltid 100% på scen vilket får både barnen och vuxna att gunga med. Med låtar som ”Padelmi”, ”Tiktok”, ”kickar du så flippar jag” och hitten ”Vi ska skicka våra grymma pappor till Moskva” följer han trender som gör att barnen relaterar till musiken som de aldrig gjort förut. Helt klart en trendsättare!

”Jag älskar att uppträda för kidsen och älskar även att både spela och kolla på fotboll. Så därför slog jag ihop båda grejerna”

linje
Artist-foto, Wrethov's Bryan Adams Tribute

www Facebook

Wrethov's Bryan Adams Tribute

1999 gjorde Anderz Wrethov succe i TV när han sjöng Bryan Adams When You’re Gone i Sikta Mot Stjärnorna. I  en blindtest är det nästan omöjligt att höra skillnad på Anderz och Bryan vilket resulterade i att han startade ett Bryan Adamsband några år senare. Wrethov’s Bryan Adams Tribute (som tidigare hette Reckless) har sedan dess gjort otaliga spelningar på olika festivaler och klubbscener runt om i Sverige.

Anderz Wrethov är i dag en av Sveriges största låtskrivare och har ständigt hits på topplistorna med olika artister. Bla skrev han John Lundviks och Tusses vinnarlåtar i Mello. Han har även skrivit till internationella finalister samt haft ett stort antal listettor i Japan. Alla i bandet är professionella musiker som har en stor kärlek till Bryan Adams genialiska musik.

linje
Artist-foto, Finnegan's Hell

www Facebook Spotify

Finnegan's Hell

Sveriges svar på The Pogues, Finnegan's Hell, kommer till SommarRock Svedala med nya plattan "One Finger Salute" i bagaget - en platta som röstats fram av folkpunkfans världen över som "Celtic punk album of the year 2022". Det kompromisslösa titelspåret har letat sig in på många spellistor.

Finnegan's Hell är det ledande svenska bandet inom keltisk folkpunk, men man har nästan uteslutande spelat utomlands. Bandet gjorde succé på gigantiska Woodstock Festival för några år sedan, då det tillsammans med sin butler dränkte scenen i öl.

Brittiska musikmagasinet Vive Le Rock skriver: "These Swedes have a solid grasp of the Celtic punk idiom and are able to use stomping folk melodies and traditional instrumentation to reveal, and revel in, the gnarlier side of life". IPA Music konstaterar för sin del att Finnegan's Hell musikaliskt utan problem kan mäta sig med Dropkick Murphys och Flogging Molly och att svenskarna är på frammarsch i genren: "They are gaining quite a reputation on the European scene".

linje
Artist-foto, Diamantorkestern

Facebook Spotify

Diamantorkestern

Diamantorkestern fortsätter sin musikaliska SommarRocksresa. De håller till i öltältet där det serveras en go' blandning av alla möjliga sorters infall. Hur det hela börjar och slutar får stunden avgöra!

– Om sjutton år firar vi dessutom 30-års-jubileum så i år är vi extra glada, säger killarna.

Spännande!!

linje
Artist-foto, Lasson Med Vänner

Facebook

After Rock – Lasson Med Vänner

Ta en del After Ski, en del glädje och en kall öl. Blanda det med SommarRock, ett öltält och go musik. Vad får vi då? Jo, årets roligaste efterfest. Vi kallar det After Rock.

Känner ni som oss? Man vill inte gå hem när man har som roligast. Det vill vi ändra på! Jag har samlat ihop några goda vänner och vi tar över när de andra banden är på väg hem. Det blir After Rock både torsdag och fredag kväll, med start 24:00.

Häng med och förläng festen med oss!

Vi ses i Öltältet! /Lasson

linje
Artist-foto, Mother Mersy

Facebook Spotify

Mother Mersy

Malmöbördiga Mother Mersy har funnits till sedan 2015 och har allt sedan dess spridit sin take på bluesinfluerad retrorock. Med fängslande liveframträdande fyllda av rå energi och känsla har gruppen etablerat sig som ett starkt kort på den svenska och danska rockscenen. Gruppen är inspirerade av band och artister som David Bowie, Joni Mitchell, Aerosmith, Jeff Buckley, Rival sons och Led Zeppelin, men också av de mörka personporträtten i Stephen Kings romaner och de kraftfullt kompromisslösa deltagarna i Ru Pauls Dragrace. Musiken skiftar från smutsig up-tempo rock n’roll till melankoliska, psykedeliska ballader från en plats där old school 70-talsrock möter samtida rock n’roll. Eller som bandet själva uttrycker det: ”så som vi tycker att rock n’roll ska låta 2022; Energisk och själfull utan att be om ursäkt”.

I maj 2022 släpptes bandets kritikerrosade första fullängdare, ”From Above”, producerad av Gustav Brunn (Viagra Boys, Danko Jones, Mando Diao mfl). Den har fått fina recensioner i bland annat Classic Rock Magazin (Tysklands största rocktidning) och Sweden Rock Magazine.

linje
Artist-foto, Samira Manners

Facebook Spotify

Samira Manners

Fredagen den 13:e januari släppte Malmös uppmärksammade singer & songwriter Samira Manners sin nya singel ”Not An Answer”.

Det nya låtsläppet inleder Samiras 2023 efter ett händelserikt och framgångsrikt 2022 där hon deltog i bl.a. Melodifestivalen med den nu hyllade låten  ”I Want To Be Loved”. Efter hennes medverkan släppte hon också ”Samiras Little EP” och gästade ett flertal stora TV-program och gjorde många livespelningar runt om i Sverige.

linje
Artist-foto, Going To Hell In A Chevy

Facebook Spotify

Going To Hell In A Chevy

Going to Hell in a Chevy föddes under 2020 som sidoprojekt bara för att ha kul. Influerad av Airbourne, AC/DC, Jesper Binzer och så vidare sparkade vi igång! Siktet är inställt på att skapa dirty rock med en musikalisk twist!

1 år in i allt låtskrivande och repande så blev bandet tillfrågat att vara förband till det svenska bandet Crazy Lixx på KB i Malmö, inte illa för ett första gig va?

Nu är målet att släppa sitt första album i början av 2024 och såklart göra så många shower som möjligt!

linje
Artist-foto, Seven Steps Away

Facebook

Seven Steps Away

Seven Steps Away från Malmö spelar en tung indierock med influenser från både den amerikanska undergroundscenen och 80- och 90-talets britpop. Grooviga trumkomp, tunga basgångar och gitarriff vävs snyggt in med gitarrsolon, leads och sånghooks som sätter sig på hjärnan. Bandet har under sina få första år som band utvecklat sitt eget sound och en imponerande liveshow som visats upp på ett flertal festivaler och spelställen runt om i Skåne och under det kommande året väntar både studiotid och ännu fler spelningar.

linje
Artist-foto, American Idiots

American Idiots

Hylla dem som hyllas bör! Och Green Day förtjänar verkligen att hyllas. Det anser iallafall pågarna i American Idiots. Vi ska klaga på George W. Bush till ‘Holiday’, skrika om den mytomspunne ‘St. Jimmy’ och vi vill framför allt inte vara en ‘American Idiot’! Här bliver det punkrock för hela slanten till tonerna av Billie Joe Armstrongs ljuva stämma, Mike Dirnts kliniska baslinjer, Tré Cools hårda trummande och Jason Whites gudomliga gitarr. Green Day ska hyllas på SommarRock Svedala och American Idiots står för hyllningen.

linje
Artist-foto, Pontus & Polarna

Spotify

Pontus & Polarna

Pontus är ”Hej jag heter Bengt” – den knasigt dansanta videon som barnen älskar. I år uppträder han med barnklassiker som får unga som gamla att sjunga och dansa med. Roligt, knasigt, härligt!