Bokade artister

Den här sidan uppdaterades 2019-05-07.
Klicka på bilderna för att se en större version.
Klicka på ikonerna för att se artisternas hemsida, Facebook, Twitter, osv.

 

linje
Artist-foto, Wilmer X

FacebookSpotifyYoutube

Wilmer X

En ren, oförfalskad kärlek till musik, svängig rhythm ’n’ blues, skitig garagerock och poprefränger som etsar sig fast i hjärnan är det som kännetecknar bandet. Wilmer X tog under det sena sjuttiotalet sina första stapplande steg som Wilmer Pitt, ett namn vars ändelse ändrades inför släppet av bandets första mini-LP mot det mindre uppseendeväckande X. Därefter var stenen i rullning och 2018 firade de sin musikaliska resa som pågått i hela 40 år! Idag är vi jätteglada över att få säga att Wilmer X kommer göra oss sällskap på SommarRock Svedala 2019. Detta vill ni bara inte missa!

linje
Artist-foto, Timbuktu

wwwFacebookTwitterSpotifyYoutubeInstagram

Timbuktu & Damn!

Säg hej till Jason ”Timbuktu” Diakité! Hans karriär började på tidigt 90-tal i Lund, staden där han växte upp. Sedan dess har han släppt ett tiotal album och en hel del singlar som förtrollat hela Sverige. I år kommer han återigen med sitt band ”Damn!” till SommarRock Svedala för att sprida glädje och få publiken att gunga

linje
Artist-foto, Hoffmaestro

wwwFacebookSpotifyYoutube

Hoffmaestro

Det musikaliska vidundret Hoffmaestro rullar vidare med oförändrad kraft! Efter flera år av turnerande runt omkring i Europa så har de i sommar siktet inställt på Sverige.

Hoffmaestro har svart bälte i livemusik och vad du än gör, missa inte chansen att se dessa tungviktsmästare på scen i sommar. Tillsammans med publiken har Hoffmaestro lyft fler kvällar ovan molnen än de flesta och de lovar att sommaren 2019 kommer bli den hetaste på länge.

linje
Artist-foto, Bj&oumlrn Rosenström

wwwFacebookTwitterSpotifyYoutubeInstagram

Björn Rosenström

Han är en svensk låtskrivare som tidigare har uppträtt som trubadur. Numera har han ”Det jävla bandet” med sig under konserterna och på de senaste skivorna. Han blev snabbt känd för sina ironiska och humoristiska visor som han framförde med gitarr på olika fester. Hans senaste släppta album heter ”Tuff pipa”. Björn turnerar med ”Det jävla bandet” runt om i norden och förgyller tillvaron för folk och fä. Nu är det vår tur på SommarRock Svedala att dansa och sjunga med till Björns låtar!

linje
Artist-foto, E-type

wwwFacebookTwitterSpotifyYoutubeInstagram

E-type

Det var 1994 när E-type började arbeta tillsammans med Denniz Pop och Max Martin som han fick sitt stora genombrott som soloartist.  Låten ”Set The World On Fire” spelades i varenda radio och på varje disco! Efter det har E-Type släppt låt efter låt som aldrig gjort oss besvikna. I år kommer han tillbaka till SommarRock Svedala, ett disco ni inte vill missa.

linje
Artist-foto, Hasse Andersson

wwwFacebookSpotifyYoutubeInstagram

Hasse Andersson

Vi behöver knappt presentera vår nästa artist, så hemmavan är han på SommarRock Svedala! Som ung var Hasse Andersson den stora rockstjärnan hemma i Östra Ljungby. Han gick under artistnamnet Rock-Olle och for runt i bygdegårdarna! Flera år senare har flertalet av Hasses sånger blivit stora hits som vi alla kan sjunga med på. Hasse skriver själv det mesta av sitt material vilket har resulterat i cirka 20 album och flera singlar. 2015 gjorde han premiär i Melodifestivalen med låten ”Guld och gröna skogar” och slutade på 4:e plats i finalen. Nu har vi på SommarRock Svedala än en gång fått äran att sjunga med i Hasses folkkära låtar och mysa!

linje
Artist-foto, Crazy Lixx

wwwFacebookTwitterSpotifyYoutubeInstagram

Crazy Lixx

Crazy Lixx har sedan början av 2000-talet underhållit publiken med sitt unika sound inspirerat av 80-talets hårdrock. Med flera års erfarenhet och flera medlemsbyten så har bandet hela fem stycken studioalbum och ett livealbum i bagaget. De är influerade av de stora rockjättarna som t.ex. Kiss, Mötley Crüe, Bon Jovi, Alice Cooper, Whitesnake och Def Leppard. Till sommaren kommer de till SommarRock Svedala, detta vill ni inte gå miste om!

linje
Artist-foto, Gunhild Carling

wwwFacebookTwitterSpotifyYoutubeInstagram

Gunhild Carling

Gunhild Carling är en svensk jazzmusiker och multiinstrumentalist. Hon har utöver sina musikaliska insatser gjort sig känd för showbetonade instrumentkonster, som att samtidigt spela på tre trumpeter. Förra året flyttade Carling till USA för att satsa på karriären ytterligare. Men till sommaren kommer hon tillbaka till Sverige och vi får äran att ha henne här på SommarRock Svedala

linje
Artist-foto, Smith & Thell

wwwFacebookTwitterSpotifyYoutubeInstagram

Smith & Thell

Under våren 2019 gick Smith & Thell rakt in på Svensktoppen och parkerade sig under flera veckor på första platsen med hiten ”Forgive Me Friend”. Låten har också toppat Viral 50 på Spotify. Smith & Thell är historien om två unga, kreativa själar som för 10 år sedan bestämde sig för att förvandla drömmar till verklighet och satsa helhjärtat på musiken. Gruppen har hittat hem med sitt unika country-influerade popsound. Nu har du och resten av världen chansen att upptäcka Smith & Thell!

linje
Artist-foto, Perikles

wwwFacebookTwitterSpotifyYoutubeInstagram

Perikles

Pågarna från Ystad är Sveriges mest populära dansband. Med låtar i bagaget som ”Var ska vi sova inatt?”, ”Turning Torso” och ”Fredagsblod” parkerar nu Perikles sin buss hos oss på SommarRock Svedala och bjuder på en oförglömlig spelning!

linje
Artist-foto, Theoz

wwwFacebookTwitterSpotifyYoutubeInstagram

Theoz

Det var med appen Musical.ly som Theoz började sin resa som artist. Idag följer över 2,5 miljoner fans honom och älskar varje steg han tar! När han släppte singeln ”Het” blev den årets mest sedda video på Youtube i Sverige 2018 och har nu 7 miljoner streams. Nu tar han steget till de fysiska scenerna, Theoz är redo att möta publiken! Är ni på SommarRock Svedala redo att möta Theoz i år?

linje
Artist-foto, Pidde P

wwwFacebookSpotifyYoutubeInstagram

Pidde P

När Sverige slog ut Italien i VM-playoffens 61:a minut så visste Petter Hedwall a.k.a. Pidde P direkt att han ville göra en VM-låt. Inför fotbolls-VM 2018 gjorde han tillsammans med landslagets barn en låt för att heja fram spelarna. Nu är det vi på SommarRock Svedala som får chansen att sjunga tillsammans med Pidde P!

linje
Artist-foto, Danne Stråhed

wwwFacebookSpotifyYoutube

Danne Stråhed

Sedan han vid sexton års ålder fattade mikrofonen i sitt första band, har Malmöfödde Danne Stråheds karriär bara gått en väg–spikrakt uppåt! Kom och sjung med i låtar som ”När en flicka talar skånska”, ”Cykeln e nyckelen” och ”Fönsterkuvert”.

linje
Artist-foto, Zillah & Totte

wwwFacebookTwitterSpotifyYoutubeInstagram

Zillah & Totte

Buktalerskan Zillah och hennes apa Totte är en välkänd och älskad duo. Materialets höga kvalitet tillsammans med Zillahs fingertoppskänsla och stora skicklighet som buktalerska, sångerska och komiker gör Zillah & Totte till en akt i absolut toppklass – både för stora som små.

linje
Artist-foto, The Show Goes On

Facebook

The Show Goes On (Queen tribute)

Bandet består av erfarna professionella musiker som har turnerat i olika sammanhang med många svenska artister. The Show Must Go On förvaltar arvet av Queens legendariska sångare Freddie Mercury. Inte så mycket visuellt utan fokus på musik, show och kärleken till låtarna. Så ta chansen att se denna show på SommarRock Svedala 2019!

linje
Artist-foto, Diamantorkestern

FacebookSpotifyYoutubeInstagram

Diamantorkestern

Gänget från Svedala som ständigt överraskar sin publik. Endast fantasin sätter gränser för vad denna orkester kan spela. Alla känner igen låtarna, oavsett vilken ålder man har. De bjuder på en härlig mix av hits. Missa inte detta tillfälle, det kan bli en oförglömlig spelning!

linje
Artist-foto, Pedalens Pågar

wwwFacebookYoutube

Pedalens Pågar

Pedalens Pågar står för glad rock'n'roll med mottot att ingen under en spelning skall kunna sitta still. Bandet spelar skånsk rock'n'roll baserat på gamla Kal P Dal-låtar. Till sommaren välkomnar vi dem med öppna armar, det kommer bli en show ni sent kommer glömma!

linje
Artist-foto, K.R.A.M.

wwwFacebookYoutube

K.R.A.M.

Det Svedalabaserade festbandet K.R.A.M gör oss återigen sällskap på SommarRock Svedala. Med en bred repertoar och fullt ös på scenen går det inte att låta bli att ryckas med och brista ut i sång!

linje
Artist-foto, Point Riot

FacebookSpotifyYoutube

Point Riot

Point Riot släppte debutplattan "Dead Man's Hand" i juni 2017 och den har blivit väl omskriven av bl.a Sweden Rock Magazine och utländska Fireworks Magazine. Nu är det åter dags för grabbarna att inta öltältets scen och få er alla att skrika - Raise Your Hands!!

linje
Artist-foto, Frances & The Fathers

FacebookYoutube

Frances & The Fathers

Frances & the Fathers lirar rock och soul från 60- och 70-talet. Häng med på en resa tillbaka till årtionden då några av tidernas bästa rockband som bland annat Led Zeppelin, Cream, ZZ Top, Deep Purple och Janis Joplin hade sina största hits. Med ett unikt sound, attityd och 200% energi på scen lovar vi att ni inte kommer att bli besvikna!

linje
Artist-foto, Deadly Devoted

FacebookSpotifyYoutube

Deadly Devoted

Bandet bildades med visionen om att spela bluesig rock med ”tunggung”, vilket det också blev med influenser ifrån countryn och 80-talets glamrock. Med sin starka röst styr sångerskan sina pågar genom en fartfylld melodisk och stundtals lågmäld resa genom olika rockstilar.

linje
Artist-foto, Seven Steps Away

Seven Steps Away

Det nystartade poppunkbandet Seven Steps Away gör sin debut på SommarRock Svedala i år. Det kommer bjudas på en blandning av olika covers men även eget material. Med influenser från klassiska punkband som Green Day och Blink-182 men även nyare som Neck Deep och WSTR så kommer de att bjuda på en fartfylld show!

linje
Artist-foto, Paracide

Facebook

Paracide

Paracide är ett enmansprojekt skapat av Karl Johansson (Tungsten/Hulkoff/Harkla/Escaping Amenti) där han skapar en form av elektronisk musik blandat med influenser från olika håll. Genren kallas för Dark Wave/Dark Pop. Låtarna är mestadels väldigt catchiga, blandat med en mörk och melankolisk touch. Texterna är oftast mycket mörka och personliga eller skräck-sagohistorier och annat. Med sig på scen har han Chris Lindell, Mattias Hallin och Christian Meller (Axel Martinsson som inhoppare). Dom blev framröstade som vinnare av publik och jury på SMURFs scen, nu intar dom scenen på SommarRock Svedala. Gör er redo att bli förtrollade!