Bokade artister

Den här sidan uppdaterades 2017-04-07.
Klicka på bilderna för att se en större version.
Klicka på ikonerna för att se artisternas hemsida, Facebook, Twitter, osv.

linje
Artist-foto, Europe

www  Facebook  Twitter  Spotify  Youtube 

Europe

Det blir inte mycket större än Europe när det kommer till svenska rockband. Med turnéer världen över, enorma hits som ”The Final Countdown”, ”Carrie”, ”Superstitious” och ”Rock The Night”, album som toppat listor i världens alla hörn - är Europe en svensk musikexport av allra högsta dignitet. I sommar återvänder bandet till svensk mark med fem konserter!

Steget från att spela covers i replokalen hemma i Upplands Väsby till att spela för utsålda arenor världen över kan tyckas långt. Men det är något de svenska rockikonerna i Europe har lyckats med. 1986 släppte de sitt tredje album, ”The Final Countdown”, med tillhörande megahit och bandets karriär nådde oanade höjder. Albumet sålde trippelplatina i USA och fick både fans och kritiker över hela världen att hylla det svenska rockbandet, med Joey Tempest som frontman.

Efter att ha skördat enorma framgångar i slutet på 80- och början på 90-talet och släppt fem studioalbum tog bandet en paus 1992. De återvände till rockscenen igen 2003 och har efter uppehållet släppt ytterligare fem studioalbum, med senaste albumet ”War of Kings” som kronan på det tvåsiffriga albumverket.

linje
Artist-foto, Magnus Uggla

www  Facebook  Twitter  Spotify  Youtube  Instagram 

Magnus Uggla

Magnus Uggla slog igenom 1977 med låten ”Varning på stan”. Sedan dess har Magnus Uggla släppt över 20 album och en imponerande lista med hits som ”Johnny The Rocker”, ”Fula gubbar”, ”Astrologen”, ”Kung för en dag”, ”Efterfest”, ”Jag och min far” och senast ”Världen är din”. Denna svenska legend har lyckats att, genom alla dessa år, behålla det unika och säregna i sitt artisteri samtidigt som han konstant förnyar sig och håller sig aktuell. 

linje
Artist-foto, Magnus Carlson

Facebook  Spotify  Youtube 

Magnus Carlson

Magnus Carlson är en av Sveriges mest hyllade popsångare. Han har spelat i band, släppt skivor och turnerat sedan mitten av nittiotalet. Mest känd är han som frontman i bandet Weeping Willows, som släppte sitt debutalbum "Broken Promise Land" 1997. Magnus var även en av artisterna i höstens ”Så mycket bättre” på TV4 där Magnus bland annat gjorde en mäktig och omtalad version av Jill Johnsons ”Kärleken är”. Den 3 februari släppte Magnus sitt nya soloalbum ”Den Långa Vägen Hem” och under våren är han ute på en omfattande turné.

linje
Artist-foto, Måns Zelmerlöw

www  Facebook  Twitter  Spotify  Youtube  Instagram 

Måns Zelmerlöw

Måns Zelmerlöw är ingen nykomling på de stora scenerna och har sedan sitt genombrott fått en självklar plats i den svenska publikens hjärta. Som artist har Måns deltagit i bland annat Idol, Melodifestivalen och Så ska det låta. Han har varit programledare för både Sommarkrysset, Melodifestivalen och Allsång på Skansen och är även en framgångsrik låtskrivare. 2015 vann Måns Eurovision med låten ”Heroes” och samma sommar besökte han SommarRock Svedala. Det är ett sant nöje att välkomna Måns tillbaka!

linje
Artist-foto, Hasse Andersson, Pernilla Andersson, Nisse Hellberg

Hasse Andersson, Pernilla Andersson och Nisse Hellberg

I sommar ger sig Hasse Andersson, Pernilla Andersson och Nisse Hellberg ut på en gemensam turné där de tillsammans bjuder på sina största hits. Givetvis var det självklart för oss att bjuda in dessa tre fantastiska musiker till årets SommarRock Svedala.

Artist-foto, Hasse Andersson

www  Facebook  Spotify  Youtube  Instagram 
Artist-foto, Pernilla Andersson

www  Facebook  Twitter  Spotify  Youtube  Instagram 

 

 

Artist-foto, Nisse Hellberg

www  Facebook  Spotify  Youtube 
 

linje
Artist-foto, Eleine

www  Facebook  Twitter  Spotify  Youtube  Instagram 

Eleine

Förföriskt, Stilistiskt och Monumentalt. Så sammanfattas det symfoniska metalbandet Eleine. Musiken beskrivs som tyngre symfonisk metal som både är stilsäker och storartad. Eleine albumdebuterade 2015 och har sedan dess haft flertalet hyllade spelningar med bra recensioner från bland annat Sweden Rock Festival 2016 där bandet levererade en teatralisk scenshow och lät publiken både förföras och förundras. 2016 var ett stort år för Eleine. Utöver sin omtalade spelning på Sweden Rock Festival, så åkte de ut på sin första Europaturné med Moonspell och The Foreshadowing. Nu laddar Eleine för en fantastik sommar och ser fram emot att möta publiken i Svedala.

linje
Artist-foto, Joddla Med Siv

www  Twitter  Spotify  Youtube 

Joddla med Siv

Joddla med Siv är en av de artister som återkommit flest gånger till SommarRock Svedala under åren och trots detta är de alltid en av de mest önskade artisterna inför varje festival. Men enligt oss är detta inte konstigt, det finns få band som kan förena och förföra en publik som Joddla med Siv. Med sin energi, entusiasm och hjärtliga spelglädje får de gång på gång hela publiken att explodera! Vi är väldigt glada för att Joddla med Siv, ännu en gång, har valt att komma tillbaka till vår festival.

linje
Artist-foto, Danne Stråhed

www  Facebook  Spotify  Youtube 

Danne Stråhed

Spelemannen med stort S kommer tillbaka! Med det egna bandet gör Danne jordnära musik, som enligt honom själv passar lika bra på ålderdomshemmet som på rockklubb. På SommarRock Svedala har han charmat alla, från nitbeklädda unga män till pälsbeklädda – och mindre unga – kvinnor. Vi är oerhört glada att önska Danne Stråhed välkommen tillbaka!

linje
Artist-foto, Martin Prahl

www  Facebook  Spotify  Youtube 

Martin Prahl

Svedalasonen Martin Prahls tidlösa och själfulla rockmusik har blivit rosad av såväl fans som kritiker vilket lett till att Prahl och bandet Skelter Wheel bl.a spelat på Sweden Rock Festival och turnerat med The Levellers. Danska Politiken har utnämnt honom till Sveriges kommande stjärna och musiktidningen Sonic avslutade sin senaste recension med orden ”en uppriktighet och självkänsla som är remarkabel”. Under hösten 2017 utkommer Prahls fjärde album.