Bokade artister

Den här sidan uppdaterades 2017-05-26.
Klicka på bilderna för att se en större version.
Klicka på ikonerna för att se artisternas hemsida, Facebook, Twitter, osv.

linje
Artist-foto, Europe

wwwFacebookTwitterSpotifyYoutube 

Europe

Det blir inte mycket större än Europe när det kommer till svenska rockband. Med turnéer världen över, enorma hits som ”The Final Countdown”, ”Carrie”, ”Superstitious” och ”Rock The Night”, album som toppat listor i världens alla hörn - är Europe en svensk musikexport av allra högsta dignitet. I sommar återvänder bandet till svensk mark med fem konserter!

Steget från att spela covers i replokalen hemma i Upplands Väsby till att spela för utsålda arenor världen över kan tyckas långt. Men det är något de svenska rockikonerna i Europe har lyckats med. 1986 släppte de sitt tredje album, ”The Final Countdown”, med tillhörande megahit och bandets karriär nådde oanade höjder. Albumet sålde trippelplatina i USA och fick både fans och kritiker över hela världen att hylla det svenska rockbandet, med Joey Tempest som frontman.

Efter att ha skördat enorma framgångar i slutet på 80- och början på 90-talet och släppt fem studioalbum tog bandet en paus 1992. De återvände till rockscenen igen 2003 och har efter uppehållet släppt ytterligare fem studioalbum, med senaste albumet ”War of Kings” som kronan på det tvåsiffriga albumverket.

linje
Artist-foto, Magnus Uggla

wwwFacebookTwitterSpotifyYoutubeInstagram 

Magnus Uggla

Magnus Uggla slog igenom 1977 med låten ”Varning på stan”. Sedan dess har Magnus Uggla släppt över 20 album och en imponerande lista med hits som ”Johnny The Rocker”, ”Fula gubbar”, ”Astrologen”, ”Kung för en dag”, ”Efterfest”, ”Jag och min far” och senast ”Världen är din”. Denna svenska legend har lyckats att, genom alla dessa år, behålla det unika och säregna i sitt artisteri samtidigt som han konstant förnyar sig och håller sig aktuell. 

linje
Artist-foto, Stiftelsen

wwwFacebookSpotifyYoutubeInstagram 

Stiftelsen

När Robert Pettersson och barndomskamraten Micke Eriksson startade projektet Stiftelsen var det nog ingen som var förberedd på vilket gensvar första singeln, ”Vart jag än går”, skulle få. Låten var det årets mest spelade låt och har nu sålt hela 7 gånger platina. När debutalbumet ”Ljungaverk” släpptes gick det rakt in på Sverigetopplistans andraplats och sålde snabbt platina. Med andra albumet ”Dopet” och platinasäljande singeln ”En Annan Värld” tog bandet över listorna på nytt. I januari 2017 släppte bandet sitt fjärde och senaste album ”Allting låter som Slipknot”.

linje
Artist-foto, Magnus Carlson

FacebookSpotifyYoutube 

Magnus Carlson

Magnus Carlson är en av Sveriges mest hyllade popsångare. Han har spelat i band, släppt skivor och turnerat sedan mitten av nittiotalet. Mest känd är han som frontman i bandet Weeping Willows, som släppte sitt debutalbum "Broken Promise Land" 1997. Magnus var även en av artisterna i höstens ”Så mycket bättre” på TV4 där Magnus bland annat gjorde en mäktig och omtalad version av Jill Johnsons ”Kärleken är”. Den 3 februari släppte Magnus sitt nya soloalbum ”Den Långa Vägen Hem” och under våren är han ute på en omfattande turné.

linje
Artist-foto, Måns Zelmerlöw

wwwFacebookTwitterSpotifyYoutubeInstagram 

Måns Zelmerlöw

Måns Zelmerlöw är ingen nykomling på de stora scenerna och har sedan sitt genombrott fått en självklar plats i den svenska publikens hjärta. Som artist har Måns deltagit i bland annat Idol, Melodifestivalen och Så ska det låta. Han har varit programledare för både Sommarkrysset, Melodifestivalen och Allsång på Skansen och är även en framgångsrik låtskrivare. 2015 vann Måns Eurovision med låten ”Heroes” och samma sommar besökte han SommarRock Svedala. Det är ett sant nöje att välkomna Måns tillbaka!

linje
Artist-foto, Mariette

FacebookTwitterSpotifyYoutubeInstagram 

Mariette

Mariette blev känd för den stora massan 2009, då hon deltog i "Idol". 2015 debuterade hon i Melodifestivalen och 2017 lyste Mariette upp Melodifestivalen med sin ljusa scenshow till ”A million years”. Hon tävlade både som artist och låtskrivare och gick direkt vidare till finalen med sitt bidrag. I somras släpptes singeln ”Can’t kill my vibe” och i vår väntas ytterligare nya låtar att se ljuset.

linje
Artist-foto, Hasse Andersson, Pernilla Andersson, Nisse Hellberg

Hasse Andersson, Pernilla Andersson och Nisse Hellberg

I sommar ger sig Hasse Andersson, Pernilla Andersson och Nisse Hellberg ut på en gemensam turné där de tillsammans bjuder på sina största hits. Givetvis var det självklart för oss att bjuda in dessa tre fantastiska musiker till årets SommarRock Svedala.

Artist-foto, Hasse Andersson

wwwFacebookSpotifyYoutubeInstagram 
Artist-foto, Pernilla Andersson

wwwFacebookTwitterSpotifyYoutubeInstagram 

 

 

Artist-foto, Nisse Hellberg

wwwFacebookSpotifyYoutube 
 

linje
Artist-foto, Eleine

wwwFacebookTwitterSpotifyYoutubeInstagram 

Eleine

Förföriskt, Stilistiskt och Monumentalt. Så sammanfattas det symfoniska metalbandet Eleine. Musiken beskrivs som tyngre symfonisk metal som både är stilsäker och storartad. Eleine albumdebuterade 2015 och har sedan dess haft flertalet hyllade spelningar med bra recensioner från bland annat Sweden Rock Festival 2016 där bandet levererade en teatralisk scenshow och lät publiken både förföras och förundras. 2016 var ett stort år för Eleine. Utöver sin omtalade spelning på Sweden Rock Festival, så åkte de ut på sin första Europaturné med Moonspell och The Foreshadowing. Nu laddar Eleine för en fantastik sommar och ser fram emot att möta publiken i Svedala.

linje
Artist-foto, Joddla Med Siv

wwwFacebookSpotifyYoutube

Joddla med Siv

Joddla med Siv är en av de artister som återkommit flest gånger till SommarRock Svedala under åren och trots detta är de alltid en av de mest önskade artisterna inför varje festival. Men enligt oss är detta inte konstigt, det finns få band som kan förena och förföra en publik som Joddla med Siv. Med sin energi, entusiasm och hjärtliga spelglädje får de gång på gång hela publiken att explodera! Vi är väldigt glada för att Joddla med Siv, ännu en gång, har valt att komma tillbaka till vår festival.

linje
Artist-foto, Gunhild Carling

wwwFacebookSpotifyYoutubeInstagram 

Gunhild Carling

Gunhild är artisten som tagit svenska folket med storm och kallats ”en av världens tio bästa trombonister” av självaste Bill Clinton. Gunhild har efter många års turnerande och tv-framträdanden tagit en given plats hos den breda publiken. På Allsång på Skansen hänförde hon publiken när hon spelade på tre trumpeter samtidigt! Sväng, inlevelse, jazz, blues och humor är den genomgående känslan vare sig Gunhild Carling sjunger, spelar munspel, trumpet, trombon eller säckpipa. Helt klart bjuder Gunhild på alldeles unik underhållning!

linje
Artist-foto, Perikles

wwwFacebookTwitterSpotifyYoutubeInstagram 

Perikles

Perikles är ett av Sveriges mest populära dansband och med låtar som ”Var ska vi sova i natt”, ”Du bara du” och ”Fredagsblod” får de publiken att fullständigt koka. Unga som gamla, alla blir glada av Perikles!

linje
Artist-foto, Danne Stråhed

wwwFacebookSpotifyYoutube 

Danne Stråhed

Spelemannen med stort S kommer tillbaka! Med det egna bandet gör Danne jordnära musik, som enligt honom själv passar lika bra på ålderdomshemmet som på rockklubb. På SommarRock Svedala har han charmat alla, från nitbeklädda unga män till pälsbeklädda – och mindre unga – kvinnor. Vi är oerhört glada att önska Danne Stråhed välkommen tillbaka!

linje
Artist-foto, Martin Prahl

wwwFacebookSpotifyYoutube 

Martin Prahl

Svedalasonen Martin Prahls tidlösa och själfulla rockmusik har blivit rosad av såväl fans som kritiker vilket lett till att Prahl och bandet Skelter Wheel bl.a spelat på Sweden Rock Festival och turnerat med The Levellers. Danska Politiken har utnämnt honom till Sveriges kommande stjärna och musiktidningen Sonic avslutade sin senaste recension med orden ”en uppriktighet och självkänsla som är remarkabel”. Under hösten 2017 utkommer Prahls fjärde album.

linje
Artist-foto, You Too

Facebook

You Too

Efter flera säsonger på afterski ihop kände Soulriders att musiken av U2 verkligen skulle vara kul att köra. Ett nytt projekt, You Too, startades! Medlemmarna har turnerat jorden runt i olika sammanhang men alltid återvänt till Malmö. Gör dig beredd på en stund med hits, allsång och fest.

linje
Artist-foto, Diamantorkestern

FacebookYoutube

Diamantorkestern

Sommarrocken Svedala 2017 Hur kul som helst!!! Richard ’The Machine’ Lundgren räknar in. Vi får se vad som händer sen...

linje
Artist-foto, K.R.A.M

wwwFacebookYoutube

K.R.A.M.

K.R.A.M. är ett välkänt partyband på festivalen. Bandet är från Svedala, har spelat tillsammans i 14 år och älskar att spela på himmaplan lika mycket som vi älskar ha dem hos oss. År efter år bjuder de på ett musikalist smörgåsbord som förenar unga som gamla och får hela tältet att gunga.

linje
Artist-foto, Skai

wwwFacebook

Skai

Skai är bland de flitigast anlitade banden på SommarRocken. Tolfte året i rad på öltältsscenen har gjort att de känner tältet som sitt andra hem. Även i år kommer ni att få höra goa hits från dåtid till nutid i en härlig blandning. Så sitt och mys vid bänkarna eller stå och digga vid scenen! Välkomna!

linje
Artist-foto, Drill Drull

www

Drill & Drull

Trollen DriLL & DruLL bor i Mossbackedalen. De älskar att busa, spexa och hitta på tokigheter. Drill & Drull kommer att bjuda på en fartfylld föreställning med mycket sång och dans!

linje
Artist-foto, Trollkarlen Daniel

wwwFacebookTwitterInstagram

Trollkarlen Daniel

Daniel Karlsson är en av Sveriges mest uppskattade trollkarlar. På senare år har ni sett honom som programledare för SVTs tittarsuccé "Den Itusågade Kaninen". Daniels föreställningar är fartfyllda och intensiva med stort fokus på humor och publikdeltagande.

linje
Artist-foto, Point Riot

FacebookSpotifyYoutube

Point Riot

Med ny platta i bagaget och volymen på full så är det ett hungrigt Point Riot som är redo att fånga publiken med sitt driv, fantastiska riff och oförglömliga refränger.

linje
Artist-foto, Forgetting Yesterday

FacebookYoutubeInstagram

Forgetting Yesterday

Forgetting Yesterday är den senaste pop-punk/punk- rock-akten från Malmö-regionen. Bandet består av 5 killar i åldrarna 17-18 år med en passion och glöd för att springa och hoppa runt på scen. Bandet influeras av klassiska punkband så som Green Day, Blink-182 och The Offspring men även av nyare band som Neck Deep, State Champs och The Story So Far. Forgetting Yesterday experimenterar även med tyngre stildrag för att skapa just sitt eget sound!

linje
Artist-foto, Jesus Christ Superstar

Jesus Christ Superstar

1986 framfördes musikalen Jesus Christ Superstar i Sporthallen i Svedala av ett 50-tal högstadieelever från Centralskolan i Svedala under ledning av musiklärarna Elisabeth Prahl och Rolf Hellmark. Musikalen bidrog i hög grad till att stärka och utveckla banden mellan Centralskolans elever, och här föddes en ny musikrörelse i Svedala. På sommaren 1986 bildades 13 nya rockband ur ensemblen. Banden gick samman och bildade rockföreningen S.M.U.R.F som på många sätt kom att vitalisera musikscenen i Svedala under många år framåt. S.M.U.R.F tog den gamla brandstationen i besittning, och den idag välbesökta festivalen Sommarrock såg dagens ljus på ett lastbilsflak bakom Svedalabadet 1987. För många av deltagarna kom musikalen att vara avgörande för deras framtida karriärs- och utbildningsval och många av dem är fortfarande aktiva inom musikscenen. Det har nu gått 30 år sedan den första uppsättningen av JCS gjordes i Svedala, och det har gått 30 år sedan dessa ungdomar satte upp den första SommarRocken Nu till 30-årsjubileumet har hela gänget återigen samlats, för att bjuda på Jesus Christ Superstar, som blev starten på S.M.U.R.F, Brandstationen och SommarRock Svedala.